Lars L skriver om nya skivan och våndan

08.04.2014 09:31

Allt är förberett och klart! Efter många timmar i studion ... ja, från idé till skivprocess är det också långt. Skriva text & musik, spela in demo, till studio för riktig inspelning, till producering, till mixning, till mastring, till val av distribution, till fotografering, till utformning av konvolut & label, till en A-4 fylld av kom-ihåg gällande allt som ska registreras, ansökas om, fyllas i inför ett skivsläpp. Och NU sitter jag här! Tre veckor kvar till release och när jag plötsligt inser att ALLT som möjligen kan göras är gjort, då kommer våndan.

Tänk om mitt nya material inte går hem? JAG är jättenöjd efter denna långa tid från idé till produkt men efter många små födslovåndor kommer då denna nya. Tänk om ingen radiostation tar upp singellåten, om plattan inte säljer, om det enda man hör från sin omgivning är ... tystnad? Detta kallas väl för något liknande födslovånda och är kanske vanligt i skapande skeenden. Likväl vill man inte göra någon besviken, allra minst sig själv eller de som har medverkat i produktionen. Tre veckor kvar! Jag är nöjd med det nya materialet och evigt tacksam gentemot Sören Hjalmarsson på Desperado Studios. Sören har varit med genom hela processen och lagt ner enormt mycket tid vid mixningsbordet, noggrann, så noggrann. Han är en guldgruva, denne oerhört snälle man! Och slutligen Ian Shepherd i England som gjorde mastringen väldigt proffsigt och bra. Så har ju Ian också erfarenhet efter arbeten med Culture Club, New Order, Deep Purple, m.fl. 

Tre veckor kvar! Våndan sitter där som en irriterande bug i programmet. Ska den digitala distributionen bli lyckosam? Kommer folk till releasepartyt? Och så om igen, vad kommer reaktionen att  bli medialt - liten, medium, stor eller enbart tystnad?

Tre veckor kvar! Jag har födslovåndor gällande mitt kommande barn: Lars L - Our love will last forever.

Lars L har födslovåndor inför ny EP (Foto: Förlag LiRaz, 2014)

Kontakt

Förlag LiRaz Lidköping, Sweden forlagliraz@mail.com